UZDRMANA KOALICIJA Petrov: Zbog registra izdajnika u pitanje dolazi suradnja s HDZ-om

UZDRMANA KOALICIJA Petrov: Zbog registra izdajnika u pitanje dolazi suradnja s HDZ-om

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Vlade i čelnik MOST-a Božo Petrov danas je obilazio većinu ministarstava u kojima se održavala primopredaja dužnosti između bivših i novih ministara, javlja HRT.

Novinari su ga zamolili da komentira kako je novi ministar branitelja srdačno dočekan, a Petrov je kazao kako mu je to drago čuti.

"Ljudima je drago što je ministar njihov čovjek, to znači da su riješili problem".

Petrov je ponovio kako se registar izdajnika ne bi smio odobriti te kako se nada da druga strana neće htjeli "pošto poto uvesti u registar i dovesti u pitanje cijelu suradnju."

"Ne vjerujem da će druga strana htjeti pošto-poto, dovodeći u pitanje cijelu suradnju, na bilo kojim stvarima inzistirati bez usuglašavanja. Mogu se puštati i 'probni baloni' i na bilo kakav drugi način pokušati provesti neke stvari, ali ako ćemo ostvariti kvalitetnu suradnju onda se to mora dogoditi uz usuglašavanje", poručio je Petrov.

Prokomentirao je i Karamarkovu izjavu o navodnoj krađi mandata.

Petrov je rekao da nema nikakvih saznanja u vezi navodne krađe mandata na parlamentarnim izborima, kao što tvrdi prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a kada bi nešto o tome znao uputio bi prijavu mjerodavnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prijave za krađu mandata službenim putem

"Ako postoji sumnja u bilo što, zna se koji je redoslijed. Uputite prijavu, zna se koja institucija obavlja taj dio posla. Ja bih volio da to krene službenim putem", rekao je Petrov novinarima u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, gdje je došao s novim ministrom Slavenom Dobrovićem na primopredaju dužnosti.

Na pitanje čemu takav postupak Karamarka nakon formiranja Vlade, Petrov kaže kako ne zna je li to Karamarko govorio i ranije negdje drugdje, pa sada nakon primopredaje vlasti želi istaknuti što se događalo.

"Ne bih znao konkretan razlog. Ako se to nije prije spominjalo, onda je to vjerojatno bilo zato da se ne bi radio presing na bilo koga tijekom pregovora. Ali to bi trebali upitati Karamarka", rekao je.

Na upit hoće li se razmatrati smjena nekog od ministara ako se struka ujedini protiv njega, Petrov je rekao da on ne može govoriti o ministrima koji nisu iz Mosta.

"To je politička odluka, iza svih ministara koji su došli iz Mosta imaju jasno usuglašene reforme i prolazna vremena i nitko od njih se neće na bilo kakav način htjeti igrati. Oni znaju što trebaju napraviti i ako se slučajno to ne dogodi, spremni su preuzeti odgovornost za neučinjeno. Ali, s te se strane uopće ne brinem, nismo birali ljude po imenima i prezimenima nego po struci i znamo što se treba odraditi", ustvrdio je Petrov.  

Novinare je zanimalo i je li se drugim saborskim zastupnicima, primjerice HDSSB-a, koji su u petak u Saboru digli ruku za novu Vladu, nešto ponudilo u sklopu Vlade ili u javnim tvrtkama, a Petrov je odgovorio da nije.

"Nisam nikada sudjelovao u bilo kakvim takvim razgovorima na bilo kakav način. Meni je drago što su oni glasovali i što su prepoznali vrijednost ove Vlade. A nadam se da će se to i nastaviti", istaknuo je Petrov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara