Petrov napao Bunjca i HDZ

Petrov napao Bunjca i HDZ
Foto: Index

PREDSJEDNIK Mosta Božo Petrov danas je na predstavljanju kandidata za utrku za EU parlament u Dubrovniku osudio prijetnje smrću koje je uputio saborski zastupnik Branimir Bunjac iz Živog zida. Tom je prilikom istaknuo kako "oštro osuđuje prijetnje", ali i kako ga u cijelom slučaju "smeta moraliziranje HDZ-a".

Osudio Bunjca, ali smeta mu moraliziranje HDZ-ovaca

„Ne mislim kako je primjereno oduzimati imovinu saborskih zastupnika, ali s druge strane treba najoštrije osuditi bilo kakve prijetnje, pogotovo one koje smo mogli čuti od Bunjca. Ipak, ono što me pomalo smeta u toj cijeloj priči jest moraliziranje HDZ-a, sve dok funkcionira slavonski gentlemen's club HDZ-ovaca. Neka prvo počiste u svom dvorištu pa onda neka drugima drže morale prodike“, izjavio je Petrov dodavši kako je potrebno sankcionirati takvo ponašanje u Saboru, posebno ako se zastupnici  ne ispričaju i bez obzira je li prijetnja izrečena u afektu ili nije.

Komentirao dnevnu bolnicu u Metkoviću

Na novinarsko pitanje zašto se Nikola Grmoja kao vijećnik Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije nije pojavio na jučerašnjoj sjednici o stanju zdravstva na jugu Hrvatske održanoj u Dubrovniku, inače tematskoj sjednici koju je inicirao upravo Most, Petrov je odgovorio kako je Gromoja krenuo na sjednicu, ali kako je bio spriječen.  Tom prilikom je uputio kritiku na račun vladajućih.

„Događaju se tragedije i tek onda krenu nešto raditi, a ja ću postaviti pitanje kako će oni nadomjestiti manjak kadra u Općoj bolnici Dubrovnik, kome će služiti dnevna bolnica u Metkoviću ako nema kadra?“ kazao je Petrov.

Na konferenciji za medije na kojoj je bilo riječi o predstojećim izborima za Europski parlament, Petrov je uputio kritiku na račun dosadašnjih zastupnika te je istaknuo kako su 'imali pet godina dokazati kako se žele boriti za Hrvatsku', ali kako ih se 'nije moglo čuti'. Posebno se osvrnuo na povlačenje novca iz EU fondova.

„Kao država smo uspjeli ugovoriti samo 17 posto sredstava od onoga što možemo. No, od toga iznosa potrebno je oduzeti korekcije. Dakle, to znači kako nismo ugovorili niti 17 posto nego za pola milijarde manji iznos. Eto, toliko su bili sposobni i toliko su se borili za Hrvatsku i svoje građane“, izjavio je Petrov, a s njim se složio i kandidat Mosta za EU parlament Mato Tomljanović koji je dodao kako je potrebno aktivnije sudjelovati u radu EU parlamenta s fokusom na nacionalne interese.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara