Pevecovi rođaci i suradnici: Uništio ih je loš izbor suradnika

Tekst: V.Š.
Foto: Index

VIŠNJA i ZDRAVKO PEVEC svoju su trgovačku karijeru započeli dućanom s kosilicama u središtu Bjelovara.

Priču o njihovom poslovnom usponu i padu ispričali su njihovi rođaci i suradnik za Globus. Sve počinje njihovim vjenčanjem 1982. nakon čega su se u mjestu Srednji Mosti bavili poljoprivredom. Njihovi rođaci Milka i Martin Blažeković ispričali da su oboje bilo vrlo marljivi i radom malo-pomalo gradili svoje poslovno carstvo.

Profesor matematike i fizike u srednjoj ekonomskoj školi u Bjelovaru ispričao je da je Višnja bila fenomenalna učenica, a njezini rođaci nadodali su da im je bilo žao što ona neće ići na fakultet.

Rođaci su uvjereni u njihovo poštenje i tvrde da su ih do zatvora doveli "direktori koji su se obogatili na njihov račun".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bjelovarski gradonačelnik Antun Korošec ispričao je da je bio dobar s Pevecima te da je Grad s njima imao vrlo korektne odnose, a oni su redovito sponzorirali sportske i kulturne priredbe.

Sada se na njih obrušavaju i oni koji su uz njih godinama jako dobro živjeli


"Na kraju su Gradu ostali dužni 1,1 milijun kuna komunalnog doprinosa i spomeničke rente. Nedostajali su im sposobni menadžeri. Žao mi ih je jer su mnogima pomogli. Ne iznenađuje me bijes ljudi kojima su ostali dužni, no sada se na njih obrušavaju i oni koji su uz njih godinama jako dobro živjeli", rekao je.

Dugogodišnji Pevecov voditelj promocije Dražen Kocijan Kocka ispričao je sličnu priču. Kaže da su Pevecovi voljeli ljude koji su im se dodvoravali, a davali su otkaze onima koji su u najboljoj mjeri kazali nešto što u tom trenutku nije odgovaralo njihovim ušima te tako ostali bez mnogo kvalitetnih ljudi.

Također je ispričao anegdotu kada Višnja Pevec prošle godine nije ušla u finale Radijskog festivala, a njezin suprug je nakon toga prepolovio svoje reklame na radijskim postajama Jure Hrvačića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara