PGS: Ponoviti natječaj za intendanta riječkog HNK

Primorsko-goranski savez (PGS) drži da je natječaj za izbor intendanta riječkog HNK ´Ivana pl. Zajca´ potrebno ponoviti jer prijavljeni kandidati, osim formalnih uvjeta, nemaju sve karakteristike potrebne za obnašanje te dužnosti, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik te stranke Nikola Ivaniš.

Po njegovim riječima, natječaj na koji su svoje programe ponudili bivša intendantica splitskog teatra Mani Gotovac i operni pjevač riječkog kazališta Bojan Šober nije dao pozitivne rezultate. ´U Rijeci ima puno osoba koje bi bile kvalitetniji kandidati od prijavljenih´, ocijenio je Ivaniš dodavši da ih ´stoga nije potrebno uvoziti´.

Odluka o izboru novoga intendanta riječkog HNK trebala bi biti donesena sutra na sjednici Gradskog vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivaniš je kazao da je novi Ustavni zakon o nacionalnim manjinama jedan od najkvalitetnijih u Europi čemu je, kako je rekao, pridonio i PGS. Govoreći o PGS-ovu prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, istaknuo je da je nakon ukidanja poglavarstava u mjestima s manje od 3000 stanovnika mnoge od njih zahvatila kriza. Stoga se PGS zauzima da se i takvim općinama omogući osnivanje poglavarstava.

Na konferenciji je o krizi u općini Lovran, koja je nastala nakon što je Općinsko vijeće ukinulo Poglavarstvo, govorio potpredsjednik Općinskog vijeća Igor Štanger, a predstavljeni su i kandidati PGS-a za članove općinskih vijeća Lokava i Fužina - Josip Matajčić i Slobodan Kuš. Izbori za općinska vijeća u tim mjestima održat će se 5. siječnja 2003.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara