Picula razgovarao s Džakulom o povratku Srba

MINISTAR vanjskih poslova Tonino Picula razgovarao je u petak s predsjednikom Upravnog odbora Srpskog demokratskog foruma Veljkom Džakulom, koji ga je izvijestio o problemima povratka imovine i obnove razrušenih kuća u područjima od posebne državne skrbi te o problemu stanarskih prava.

Kako je priopćilo Ministarstvo, Picula je ukazao na to da je većina onih koji su se željeli vratiti to već i učinila dodavši kako su prema podacima Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo rješenjima za obnovu obuhvaćeni gotovo svi zahtjevi, ali obnova još nije otpočela na svim područjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski šef diplomacije također je istaknuo kako stanarska prava i imovina nisu isto te da je u tom pogledu stajalište Vlade RH jasno, a da se određenim mjerama u područjima od posebne državne skrbi omogućava povratnicima rješavanje njihova stambenog pitanja na primjeren način.

U priopćenju se dodaje da je na upit svog sugovornika o eventualnim izmjenama viznog režima za građane Srbije i Crne Gore, ministar Picula odgovorio kako je u pripremi daljnja liberalizacija viznog režima sa SCG, no da ukidanje viza za sada ne dolazi u obzir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara