Pijanac pao u ponor "Sreća" kod Ogulina dubok 35 metara i preživio

NEVJEROJATNU sreću imao je 20-godišnji mladić koji je u alkoholiziranom stanju pao u 35 metara duboki Đulin ponor u Ogulinu, riječi su kojima na stranicama Hrvatske gorske službe spašavanja započinje obavijest o njihovoj današnjoj akciji.

Ovaj je pijanac dokaz da bog čuva pijane, a možda je bilo presudno i ime ovog lokaliteta u žargonu - Sreća.

Naime, HGSS-u je u noći, deset minuta prije dva sata, na dežurni telefon dojavljeno da je mladić pao u kanjon rijeke sa rubnog dijela, kojeg u Ogulinu zovu Sreća. U Ogulinu je u tim satima haralo jako grmljavinsko nevrijeme.

Kako su se tri člana stanice Ogulin već nalazila u gradu, vrlo brzo, u roku od jedne minute bili su na mjestu događaja i uspostavili kontakt sa nesretnim mladićem, koji je bio pri svijesti i mogao je komunicirati sa spašavateljima, navode u HGSS-u.

Sam izašao iz ponora

Nalazio se na dubini od oko 35 metara na samom dnu kanjona. U međuvremenu su spašavatelji mobilizirali druge članove Stanice, uzeli potrebnu opremu sa spašavanje te započeli sa spašavanjem u 2.04 sati. Ubrzo su na lice mjesta pristigli i policija i Hitna pomoć iz Ogulina, koji su osiguravali mjesto i održavali kontakt sa mladićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoću vitla u kanjon su spuštena dva spašavatelja koji su pregledali unesrećenog i utvrdili da je lakše povrijeđen, tako da je mogao sam izaći iz ponora stazom uz pratnju i pomoć spašavatelja. Unesrećeni je već u 02.45 sati bio u rukama bolničara.

Pao na vegetativni "jastuk"

Dodatna opasnost za nesretnog mladića je blizina jezera na dnu kanjona te bi vjerojatno pad u njega bio koban za njega, navode u HGSS-u, koji zaključuje da se "za mladića može reći da je imao dosta sreće".

Prije nešto više od dva mjeseca na istom mjestu palo je dvoje mladih. I oni su prošli sa lakšim ozljedama jer je njihov pad ublažilo raslinje koje raste na strmim stranama ponora i jer je GSS Ogulin i tada bio vrlo brz i učinkovit. Na žalost puno je više bilo fatalnih ishoda u ovom ponoru koji se nalazi u samom centru Ogulina. 

A.B.
Foto: Ogulin.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara