Plaća nema, štrajk u 3. maju se nastavlja

Plaća nema, štrajk u 3. maju se nastavlja
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

PREDSTAVNICI Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su s Upravom tog brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena pa se štrajk, koji je jutros započeo, nastavlja, doznaje se poslijepodne iz Štrajkaškog  odbora.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da su radnici jutros štrajkali na svojim radnim  mjestima u prvoj smjeni te da su se popodne razišli, a da su dežurne službe, kao što su vatrogasci i drugi,  raspoređeni u brodogradilištu. U drugoj smjeni se, kazao je, zbog nedostaka materijala ne radi već dulje vrijeme.

Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac izjavio je u četvrtak nakon početka štrajka da je atmosfera u tom brodogradilištu uzavrela i pozvao je Vladu i Upravu da iznađu rješenje za nastalu situaciju i naglasio da će, ako bude potrebno, Štrajkaški odbor razmotriti  izlazak radnika na ulice.

Radnici 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, štrajkom traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza. U 3. maju traže nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta, u kojemu se, iako su brodovi na navozima,  ne radi mjesecima, jer nema novca za potreban materijal. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara