Plakati "Pazi mine" dočekuju turiste

Plakati "Pazi mine" dočekuju turiste

JUMBO plakati s porukom "Pazi mine!" postavljeni su po cijeloj Hrvatskoj, pa i na graničnim prijelazima. Najgora stvar je što se isti pred turističku sezonu nalaze na glavnim prometnicama u Istri te bi mogli odaslati posve krive poruke stranim turistima koji će na Jadran pohrliti za vrijeme uskršnjih blagdana.

Zašto su jumbo plakati s porukom "Pazi mine!" s posve neprimjerenim tekstom "Ako ste dovoljno blizu da ovo možete pročitati, onda ste u minskom polju" postavljeni po cijeloj Hrvatskoj, pa i na prometnicama oko graničnih prijelaza, možemo samo nagađati.

Tako možemo nagađati i zašto plakati nisu uklonjeni jer se državna kampanja trebala provoditi od 9. studenoga do 3. prosinca.

Kada bi strani turisti razumjeli sadržaj na plakatima sigurno bi bili šokirani, a i bez razumijevanja teksta na području koji su izabrali za odmor sigurno ne žele vidjeti plakat s crtežom mrtvačke glave koja simbolizira smrtonosnu opasnost.

Dok svjetske turističke agencije, turstički vodiči i TV kuće svojim prilozima punima hvale za naš Jadran privlače turiste u Hrvatsku, mi sami neznanjem i nemarom iste te turiste tjeramo iz Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistički djelatnici u Istri i svi oni koji od turizma žive imaju pravo biti zabrinuti jer uz plakate dobrodošlice u prelijepa turistička mjesta u Istri, sigurno nisu potrebni oni koji upozoravaju na smrtonosnu opasnost.

Plakati na fotografijama u ovom članku upravo su snimljeni na području Istre. Nadamo se da će nadležni shvatiti da nisu prikladni za doček stranih gostiju, te da će idući put osmisliti neku svrsishodniju kampanju.

Foto: RTL Televizija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara