Plenković: "Dobro ćemo sagledati tko su istinski i vjerodostojni partneri u HDZ-u"

Plenković: "Dobro ćemo sagledati tko su istinski i vjerodostojni partneri u HDZ-u"

Foto: FAH

ANDREJ PLENKOVIĆ, kandidat za nasljednika Tomislava Karamarka na čelu HDZ-a, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

"Ja sam odluku da se kandidiram donio sam, ali i su konzultacijama s nizom stranačkih kolega. Razgovarao sam i sa zamjenikom predsjednika stranke Brkićem, mi smo isto godište i naravno da smo zajedno razmatrali situaciju"

"Moja odluka je političkog karaktera, ja sam čovjek koji otvoreno govori, i prije par mjeseci sam javno govorio da je najvažnija stabilnost Vlade. Tada nisam istaknuo kandidaturu jer sam želio stabilnost stranci i Vladi. Nakon toga sam rekao da je glasanje o nepovjerenju Karamarku loše. Moja je odluka jučer bila potaknuta odlukom o raspuštanju Sabora, sve ostalo je bilo sporedno", objasnio je Plenković.

Na upit kamo bi sebe svrstao, u desni centar ili samo u centar, rekao je da HDZ vidi kao desni centar. "Svatko od nas ima mogućnost privlačenja iz različitih spektara, ali HDZ je pomirbena stranka i želimo odgovornost. Dileme i spinovi su više dio sitnih internih komentara. Mislim da imam i kvalitete koje se odnose na sadržaj i karakter da mogu okupljati kolege za predstojeće izbore", rekao je.

Dodao je da novi stranački šef mora imati potpunu podršku stranke i stanački legitimitet, tko god on bio.

"Karamarko je član stranke, preuzeo je odgovornost za krivu procjenu, u novome timu naravno da ima mjesta za svakoga. Mi ćemo dobro sagledati tko su istinski i vjerodostojni partneri i za Sabor.

Mislim da će HDZ uvijek imati potencijal privlačiti i stranke centra i desne stranke. Ne bih išao previše unaprijed, siguran sam da ćemo s članicama Domoljubne koalicije i drugim strankama postići dogovor", komentirao je Plenković nadolazeće izbore na jesen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara