Plenković: Dobro je da Pupovac ide u Vukovar

Plenković: Dobro je da Pupovac ide u Vukovar
Foto: Igor Kralj/Pixsell

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković izjavio je danas da se svi trebaju pokloniti žrtvama Vukovara i da je dobro da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ide u Vukovar. Čelnik SDSS-a je odabrao otići danas u Vukovar, mi ćemo tamo kao vlada u najvećoj mjeri biti sutra, a dio će biti u Škabrnji, kazao je Plenković novinarima tijekom obilaska 41. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber. "Čuli smo se sinoć, on me obavijestio o odluci koju je donio," kazao je Plenković i dodao: "To je njegova odluka, moj stav je da se žrtvama Vukovara trebaju svi pokloniti i odati im poštovanje".

Jedan vijenac je bačen u Dunav, jedan je položen na groblju

Predsjednik SDSS-a, Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac danas zajedno s predsjednicom udruženja porodica "Protiv zaborava" Maricom Šeatović odaje počast nedužnim vukovarskim žrtvama. Jedan vijenac je bačen u Dunav, a drugi će biti položen na vukovarskom Memorijalnom groblju. Nakon toga će zapaliti svijeće za sve poginule i stradale u crkvi Sv. Nikole, priopćeno je iz SNV-a.

Plenković je posjetio Interliber

Plenković je danas na Interliberu izrazio zadovoljstvo što treću godinu zaredom dolazi na tu u svojstvu predsjednika vlade te izjavio da je sjajan interes za knjigu sasvim u skladu sa strategijom promicanja čitanje, koja se provodi u znak potpore izdavačima i svima onima koji šire kulturu i obrazovanje, te razvijanja navike čitanja kod mladih generacija.

"Razgovarao sam sam s puno izdavača i imam dojam da su prilično zadovoljni i da postoji veliki interes za knjigu. Drago mi je da se Interliber održava zajedno s novim sajmom koji se bavi obrazovanjem, idealno je da idemo u korak sa svim onim što nam nameće četvrta industrijska revolucija," rekao je novinarima Plenković na izložbenom prostoru Školske knjige, a potom se odazvao vodstvu Školske knjige i s delegacijom ušao u zatvoreni gostinski dio prostora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara