Plenković izrazio podršku Ukrajini na europskom putu

Plenković izrazio podršku Ukrajini na europskom putu
Foto: EPA

PREMIJER Andrej Plenković izrazio je u petak u Banskim dvorima podršku Hrvatske Ukrajini na njezinom europskom i reformskom putu, na sastanku s potpredsjednikom ukrajinske vlade za europske i euroatlantske integracije Dmitrom Kulebom, priopćeno je iz vlade.

Plenković: Hrvatska pruža punu podršku Ukrajini

Plenković i Kuleba razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Ukrajine, trgovinskoj razmjeni između dvije zemlje koja bilježi kontinuiran porast te daljnjim ulaganjima, navodi se u priopćenju.

Plenković je rekao da Hrvatska pruža punu podršku Ukrajini na njezinom europskom i reformskom putu.

Hrvatska će predsjedati Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020., a u okviru prioriteta ''Europa koja je utjecajna'', zalagat će se da tema odnosa EU-a sa zemljama Istočnog partnerstva ostane visoko na dnevnom redu Unije, dodaje se u priopćenju. 

Plenković je Kulebu obavijestio o održavanju sastanka na vrhu u Zagrebu u svibnju 2020. na kojem će se odrediti dinamika procesa proširenja EU-a u narednom razdoblju.

Kuleba je izrazio zadovoljstvo prioritetima hrvatskog predsjedanja i zalaganjem za pružanje europske perspektive zemljama u susjedstvu EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara