Plenković komentirao sukob s Grmojom

Plenković komentirao sukob s Grmojom
Foto: Facebook/Branimir Bunjac

MOSTOVAC Nikola Grmoja danas je kazao da je Plenković za vrijeme stanke u saboru fizički krenuo prema njemu.

"On je krenuo fizički prema meni vrlo agresivno. Ja sam ostao stajati jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju. Ja sam se pitao što napraviti. Treba braniti sebe, a on je ipak premijer. Nisam se uopće snašao. Mislim da ga je kolega Bulj zaustavljao. Zaustavili su ga i drugi zastupnici, Bulj zna koji su. On ih je u nekoliko navrata pokušao zaobići i probiti se do mene. Premijer je fizički krenuo prema meni. Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Index Grmoja. 

>> Grmoja: Plenković je fizički krenuo prema meni

Plenković je novinarima komentirao situaciju i kazao kako nije fizički krenuo prema Bulju.

"Još jednom, kad dođe izvješće o raspravama u okviru europskog vijeća dio zastupnika, a tu prednjače mostovci, unose teme koje s njima nisu povezane, unose govor mržnje i danas, najteže klevetničke optužbe Grmoje prema ministrici vanjskih poslova, a onda i prema meni, praktički za veleizdaju. Kad vam netko kaže da radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo, time je prijeđena granica", rekao je Plenković prvo.

Kaže da nije puknuo.

"Išao sam ga pitati na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz sabornice. Svjedoci smo da nekoliko mostovaca kontinuirano klevetaju, ali kad dođe do optužbe za rad u interesu druge države, za veleizdaju, to je ona granica kad možemo reći da je prijeđena crta, zato sam mu i rekao da su mu komentari jadni", kazao je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara