Plenković o Akcijskom planu: "Ajmo demistificirati mistiku"

Plenković o Akcijskom planu: "Ajmo demistificirati mistiku"

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković boravio je danas u Bakru gdje je odgovarao na pitanja novinara, između ostalog i na to čija je odgovornost za loš Akcijski plan za provedbu Strategije obrazovanja.

"A dobro, dajte, 'ajmo mistiku pojedinih istraživačkih pokušaja malo kompletno demistificirati. Ako imate Strategiju onda je to okvirni dokument koji traži provedbeni dokument i on nastoji u realnom okviru izvući mjere koje bi se mogle provesti. Da li je formulacija neke mjere ista kao i u strategiji je manje bitno", poručio je Plenković i dodao kako će se konačni Nacrt prezentirati u rujnu. 

"Stručno povjerenstvo je jučer održalo sjednicu, bili smo tamo ministrica Divjak i ja, utvrđen je hodogram s precizno utvrđenim odgovornostima i da se završi rad na Nacrtu i da dokument konsenzualno bude prezentiran na našem idućem susretu, u petak 8. rujna. Raditi mistiku oko radnog dokumenta djeluje preživahno i predinamično. Nacrt tretirajte kao nacrt", odgovorio je premijer Plenković, kako prenosi televizija N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara