Plenković rekao kada će HDZ objaviti kandidate za EU parlament

Plenković rekao kada će HDZ objaviti kandidate za EU parlament
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će ta stranka u ožujku, na sjednici Središnjeg odbora, usvojiti program za izbore za Europski parlament i objaviti liste kandidata istaknuvši kako je uvjeren u izbornu pobjedu.

Plenković je u izjavi novinarima rekao da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća prezentirali radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament, koji bi u ožujku tijekom sjednice Središnjeg odbora trebao biti i formalno usvojen.

Plenković: Naš program odgovorit će na razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu članstva u EU

"Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu našeg članstva u EU, kao i na širu politiku na razini EU kojoj želimo dati i svoj obol", istaknuo je.

Plenković je, na novinarski upit, rekao i da će u ožujku HDZ objaviti i listu kandidata za izbore za Europski parlament.

Predsjednik HDZ-a izvijestio je i da će od petka gradonačelnika Županje Davora Miličevića, koji je tražio da se u potpunosti posveti svojoj funkciji gradonačelnika, u saboru zamijeniti predsjednik Županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković.

Također, raspravljali su i o rezultatima sjednice vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su, sukladno zakonskim propisima i stranačkom Statutu, usvojili financijsko izvješće HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara