Plenković se ne vidi kao novi europski povjerenik: "To nije realno"

Plenković se ne vidi kao novi europski povjerenik: "To nije realno"

Foto:

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je da ne vidi sebe kao novog europskog povjerenika te naglasio da ima još puno posla kao predsjednik hrvatske vlade.

"To nije tema, nije realno. Ja sam predsjednik hrvatske vlade. Što se tiče kandidatura, imamo mi jako puno vremena i posla", rekao je Plenković u izjavi novinarima u Bruxellesu, na marginama summita EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio o sankcijama prema Rusiji

Govoreći o hrvatskom stajalištu prema sankcijama EU-a prema Rusiji, Plenković je rekao da se nisu promijenili razlozi za njihovo uvođenje.

"Naša je pozicija nepromijenjena, ne vidim da se u razlozima zbog kojih su sankcije uvedene išta promijenilo", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje je li se hrvatsko stajalište promijenilo nakon posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Ruskoj Federaciji.

"Predsjednicu nisam imao priliku ni čuti ni vidjeti. Vidjet ćemo se ovaj vikend, nakon što se vratim iz Bruxellesa, a ona iz Moskve. Principijelna je politika Vijeća EU-a, pa i svih nas, da se ispune kriteriji koje Rusija treba ispuniti", rekao je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara