PROPAST HRVATSKE

Plenković: U Africi bi vapili da imaju standard kao Hrvatska

Plenković: U Africi bi vapili da imaju standard kao Hrvatska
Foto: Marko Lukunić/ Pixsell, video: RTL

ANDREJ Plenković slušao je misu u katedrali u kojoj je Bozanić, među ostalim, govorio nešto što bi se moglo protumačiti kao kritika vlasti.

"Kao službenik Crkve nemam pretenzija ulaziti u stručnu prosudbu, na što su drugi pozvani. Samo spominjem neka pitanja koja toliki ponavljaju: štiti li naše zakonodavstvo na gospodarskom području malog čovjeka ili interesne skupine i lance moćnog kapitala? Zašto toliki u dobronamjernim pokušajima nailaze na nerazumljive zapreke te obeshrabreno posustaju? Suočava li se hrvatsko društvo na institucionalnoj razini studijski, ozbiljno i politički djelotvorno s demografskom krizom u kojoj se nalazimo?", govorio je Bozanić.

Plenković je rekao da je "uvijek dobro čuti poticaj - tri poruke savjesti, nade i ostanka u RH su nešto što svi dijelimo", kao i evociranje uspomena na kardinala Stepinca - njegova propovijed je zagovor svima nama da radimo što više", kazao je premijer, prenosi N1.

Kazao je kako demografski problemi nisu tu od jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj trend je svojstven mnogim zemljama u Europi upravo naše veličine, to je jedno od temeljnih pitanja, i jučer smo dijelom o tome govorili, imate ogromne demografske plus trendove u zemljama Afrike i srednjeg istoka gdje je sasvim drugačija situacija, tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj", kazao je Plenković.Pogledajte i ostale Plenkovićeve bisere:
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara