Pljačka kod Osijeka, u sačekuši ranjena dvojica zaštitara. Jednom propucane noge

Pljačka kod Osijeka, u sačekuši ranjena dvojica zaštitara. Jednom propucane noge
Foto: MUP, Index

NAKON velike pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci dogodila se još jedna oružana pljačka kod Osijeka. 

Pljačka se dogodila oko 15 sati na cesti između mjesta Koprivna i Hrastin. Za sada nepoznati počinitelji, za kojima je u tijeku velika policijska potraga, su uz uporabu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske tvrtke počinili razbojništvo.

Dvojica zaštitara ranjena su u pljački.

Počeli pucati po zaštitarima u klasičnoj sačekuši, jednom zaštitaru su propucane obje noge

Kako javlja Glas Slavonije, razbojnici su zaštitare dočekali u klasičnoj sačekuši. Čekali su ih u šumi i, kada su naišli, počeli su pucati po njima. Prema neslužbenim informacijama, jednom zaštitaru prostrijeljene su obje noge, a drugi je šepao. Imali su sreće što im je pomogla slučajna prolaznica i prevezla ih u Klinički bolnički centar Osijek. Prema dostupnim informacijama, nisu u životnoj opasnosti.

Pomogla im je slučajna prolaznica koja ih je prevezla u osječku bolnicu. Policija je objavila kako razbojnike traži i dronovima i da nema razloga za paniku.

Nepoznati su počinitelji tom prilikom otuđili za sada neutvrđenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom smjeru. Bili su maskirani. U tijeku je opsežna policijska akcija kako bi se počinitelji pronašli.

"Građani mogu biti potpuno sigurni da policija čini sve što može. No ako slučajno nešto primijete, neka nas obavijeste, ali neka ništa sami ne poduzimaju. Riječ je o opasnim napadačima", rekao je za Novu TV kasno navečer Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Kaže da će napadače tražiti i tijekom noći. No teren je težak, u okolici ima šume i polja neobranog kukuruza.

Na ulicama duge cijevi, područje nadlijeće policijski helikopter

Na terenu su, kako je ranije objavila policija, sve raspoložive snage PU osječko-baranjske, Specijalna policija, Interventna policija, Temeljna policija i Prometna policija. Na ulicama su duge cijevi.

Kako je javio čitatelj Indexa, cijelo područje nadlijeće policijski helikopter.

"Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje traganja za nepoznatim počiniteljima te građani nemaju razloga za zabrinutost. Posebno želimo zahvaliti građanima koji su pružili pomoć i ozlijeđene zaštitare prevezli u bolnicu. Ozlijeđeni zaštitari su van životne opasnosti", poručili su nešto prije 20 sati iz osječko-baranjske policije.

Napadači znali područje i rutu

Policijski forenzičari čak su i oko kilometar od samog mjesta napada detaljno pregledavali tragove koje su pronašli njihovi kolege. Novinare su zamolili da se pomakneu600-tinjak metara zbog vlastite sigurnosti. Iako je već pao i mrak, policajci su i dalje bili ondje, javlja Glas Slavonije.

S obzirom na to da se radi o šumi između Šodolovaca i Hrastina, može se pretpostaviti da su napadači osobe koje ipak znaju ponešto o tom kraju. Pretpostavlja se da se radilo o pljačkašima koji su dobro poznavali i rutu zaštitara i okolni teren, na kojem su zaštitarsko vozilo dočekali.

Tijekom večeri se očekuju rezultati očevida, kao i više podataka o tome koliko je novca u zaštitarskom vozilu bilo.

Druga velika pljačka danas

Podsjetimo, ranije danas dogodila se još jedna velika oružana pljačka, na dubrovačkom aerodromu. Oko 7:40 dva naoružana motociklista presrela su zaštitarski kombi i, prema dostupnim informacijama, ukrala oko 100.000 eura. Riječ je o novcu iz duty free shopa.

I u tom je slučaju evidentno da su pljačkaši točno znali kada će kombi biti kod aerodroma, i to pun novca. U tom slučaju cijeli napad snimile su videokamere, koje bi mogle pomoći u potrazi za pljačkašima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara