Pobjegao tip koji je pucao iz kalašnjikova po Zagrebu, naoružan je i opasan

Pobjegao tip koji je pucao iz kalašnjikova po Zagrebu, naoružan je i opasan
Foto: Robert Anic/PIXSELL

POLICIJA traga za Senadom Ahmetovićem, jednim od glavnih osumnjičenih za pucnjavu iz kalašnjikova u zagrebačkom naselju Vukomerec, u neposrednoj blizini osnovne škole. 

34-godišnji Ahmetović zet je preminulog Šerifa Zahirovića nakon čije smrti su krenuli obračuni između dviju romskih obitelji, kako su Indexu jučer potvrdili iz jedne od dviju romskih obitelji koje ratuju kalašnjikovima u Zagrebu.

Policija sumnja da je on pucao iz automatske puške iz kuće romske obitelji nasuprot škole u Vukomercu, i to dok je dječje igralište bilo puno djece. 

Spominje se i mogućnost da je Ahmetović pobjegao u Bosnu. Riječ je o čovjeku koji ima podeblji policijski dosje, a nekoliko je puta legalno mijenjao prezimena.

Policija sumnja da je naoružan.

Iz zagrebačke policije, međutim, nisu nam htjeli službeno potvrditi da unutar policije pokrenuta tjeralica za Seadom Ahmetovićem. 

Obračun kalašnjikovima ispred osnovne škole

Podsjetimo, u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici u Vukomercu došlo je do pucnjave iz kalašnjikova.

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja.

"12. rujna oko 19 sati, na Peščenici u Porečkoj ulici, nekoliko se osoba u osobnim automobilima Porsche Cayenne i Renault Scenic dovezlo do obiteljske kuće te su nakon kraćeg verbalnog sukoba zapucali iz vatrenog oružja prema kući.

Djecu će u školu pratiti interventna policija

Potom je iz kuće zapucano prema osobnim automobilima. U događaju je oštećena kuća i sedam osobnih automobila, a dojava o ozlijeđenim osobama zasad nije bilo.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovedeno je 19 osoba te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela", izvijestili su iz policije.

Jučer su roditelji djece koja idu u tamošnju osnovnu školu i stanovnici Vukomerca prosvjedovali ispred škole, a s policijom su dogovorili da će djecu u školu pratiti interventna policija u civilu te da će interventni policajci neprestano biti kod romske kuće ispred koje se dogodio obračun.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara