Počela nova školska godina

U CIJELOJ Hrvatskoj osim u svim osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije, u ponedjeljak je počela nova školska godina. Školske klupe danas će primiti gotovo 600.000 učenika, doznaje se iz Ministarstva znanosti, školstva i obrazovanja.

Sve osnovnoškolce i učenike prvih razreda srednjih škola, ukupno 451.939 učenika, na klupama će dočekati besplatni udžbenici koji su prilagođeni novom nastavnom planu i programu. Prema podacima iz Vlade projekt besplatnih udžbenika vrijedan je 400 milijuna kuna.

Za učenike prvih razreda srednjih škola država je osigurala i besplatni smještaj u domovima i plaćeni prijevoz. Đaci će se tom pogodnošću moći koristiti samo za međumjesni prijevoz i to ako je kuća udaljena od škole više od pet kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak održavanja školske nastave na području Šibensko-kninske županije odgođen je zbog prošlotjedne tragedije na otoku Velikom Kornatu gdje je smrtno stradalo sedam vatrogasaca s područja te županije.

Šibensko Gradsko poglavarstvo odgodilo je početak školske godine za utorak. Gradsko poglavarstvo Vodica odlučilo je početak nastave odgoditi za srijedu, a isto će biti i u Tisnom.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara