Počela uhićenja u Uljaniku, privode članove bivše uprave

Počela uhićenja u Uljaniku, privode članove bivše uprave
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

POLICIJA i tužiteljstvo započeli su u jutarnjim satima na istarskom području uhićenja i pretrage domova i poslovnih prostora u kriminalističkom istraživanju kojim je obuhvaćeno 12 bivših čelnih ljudi Uljanik grupe.

Više je uhićenih u policijskoj akciji u kojoj sudjeluje čak stotinjak policajaca, a pretražuju se domovi, službeni prostori i drugi objekti.. 

Iz MUP-u potvrdili da je riječki policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s riječkim Županijskim državnim odvjetništvom rano ujutro počeo s uhićenjima te pretragama domova i uredskih prostora na istarskom području.

Kriminalističkim istraživanjem bit će obuhvaćeno 12 osoba, a provest će se veći broj pretraga domova i službenih prostora, kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Dodala je da je kriminalističko istraživanje vezano uz "provođenje restrukturiranja brodogradilišta iz Rijeke, odnosno poslovanje grupe poduzeća".

Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju "da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana".

Pretražuje se kuća bivšeg predsjednika uprave Uljanika

Kako saznaje Regional Express, u tijeku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsjednika uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića koji je odstupio s funkcije davne 2004. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor financija Gianni Rossanda. Brakovića je policija privela. 

U upravu su tada postavljeni još Marinko Brgić i Veljko Grbac. Brajković je odstupio iako je do kraja mandata imao još pune dvije godine.

"Postupanja su u tijeku, DORH je već dugo u Uljaniku, ne znam jesu li krenula uhićenja, ne bih komentirao", izjavio je na prosvjedu član nadzornog odbora Samir Hadžić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara