Podignuta optužnica protiv Vlade Zeca i ostalih iz afere "Kamen Ingrad"

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Požegi u utorak je podignulo optužnicu protiv Vlade Zeca, bivšeg predsjednika Uprave Kamen Ingrada, te protiv njegove pomoćnice Đurđice Kristić i bivšega ravnatelja Županijske uprave za ceste Milana Ivanka, priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva u Požegi.

Optužnicu Zeca (1958.) tereti zbog poticanja na kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, te zbog poticanja na krivotvorenje službene isprave.

Kristić (1969.) i trećeokrivljeni Ivanko (1962.) optuženi su zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te zbog krivotvorenja službene isprave.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu i protiv četvrtookrivljene pravne osobe, dioničkog društva u stečaju sa sjedištem u Velikoj, zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, te protiv petookrivljene pravne osobe - ustanove u vlasništvu jedinice lokalne uprave i samouprave, također u stečaju, sa sjedištem u Požegi, zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica protiv Zeca, Kristić i Ivanka podignuta je nakon što je okončana istraga provedena zbog sumnji da su u dogovoru različitim malverzacijama oštetili nekoliko banaka, dva osiguravateljska društva i jedno faktorinško društvo za oko 25 milijuna kuna, kako bi podmirili dospjele obveze "Kamen Ingrada" te spriječili blokadu žiro-računa te veličke tvrtke.

Osumnjičeni se od 12. rujna prošle godine nalaze u pritvoru istražnog zatvora u Požegi, a danas bi trebalo biti odlučeno hoće li u pritvoru i dalje ostati ili će se protiv optužbi braniti sa slobode.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara