Pogledajte kako su se Lucić i Dežulović vrhunski rugali licemjerima

Pogledajte kako su se Lucić i Dežulović vrhunski rugali licemjerima

Screenshot Youtube

NAKON teške bolesti umro je Predrag Lucić, poznati hrvatski novinar, redatelj i književnik, jedan od osnivača Ferala.

>> Umro je veliki Predrag Lucić, osnivač Feral Tribunea

Iako najpoznatiji po svom djelovanju kroz Feral, Lucić nije stao samo tu. Između ostalog, radio je kao ratni reporter, novinar-terenac, kolumnist, redatelj i književnik.

Od 2007. s Borisom Dežulovićem je nastupao u pjesničkom kabareu, u kojemu su se na sebi svojstven način izrugivali aktualnim događanjima. Ismijavali su licemjerne, pokvarene, moćne i glupe ljude koji su obilježili ružnu prošlost i nastanjivali tužnu sadašnjost.

Pod različitim nazivima, kao što su Melodije Bljeska i Oluje, Melodije borbe i pretvorbe, Melodije kurbi et oporbi, Melodije koke i Kolinde, Melodije Evra i Eura, Melodije križa i pršuta i slično, godinama su izvodili svoj nepredvidljivi i urnebesni pjesničko-satirički kabare po kazalištima, kafićima, pubovima, knjižnicama, festivalima i klubovima.

Onaj Kojemu Ne Treba Mikrofon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljali su se kao Predrag Cune Lucić, The Voice, na hrvatskoj sceni poznat kao Onaj Kojemu Ne Treba Mikrofon, te Boris Dežulović Tozovac, Compay Segundo, poznat kao Onaj Desno Od Lucića Što Otvara Usta.

Nastupali su uz smijeh, bocu vina i dim cigarete, a neke od njihovih izvedbi možete pogledati ovdje:
 


 
 Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Predraga Lucića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Predrag Lucić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara