Pogledajte obraćanje smijenjenog ravnatelja Srebrnjaka: "Živimo za pacijente"

Pogledajte obraćanje smijenjenog ravnatelja Srebrnjaka: "Živimo za pacijente"
Screenshot: Index

ZBOG optužbi za nadriliječništvo na račun dr. Bore Nogala, zaposlenici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su prosvjed kako bi zaštitili svoje dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata, a Nogalo je imao poduži govor.

Pogledajte ga!

Smijenjeni Nogalo je u nadahnutom govoru poručio da on i njegovi djelatnici žive za pacijente. "Ovo što se događaj je rezultat patološke mržnje dviju žena, Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić-Vukićević. Tko zna što me sad čeka - možda optužbe za mito, drogu i pedofiliju, ima puno mašte u tim ljudima", poručio je Nogalo.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pozvao je na razgovor kako bi riješili problem, a uz njega i premijera Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića.

"Razgovarao je s ovim dvjema ženama i ima sliku kakvu ima. Gospodine gradonačelniče, molim vas da sjednemo, razgovaramo i riješimo situaciju. Ako si humanista, ako imamo neki krimen, ja ću se posuti pepelom. Ali i ti se moraš posuti pepelom ako je dio tvoje krivice da si slušao informatore koji su te dezinformirali", poručio je Nogalo Bandiću.

Neshvatljivo je da se događa nemoralna i protuzakonita smjena u vrijeme kad su "najjači u povijesti Srebrnjaka", dodao je.

Na pitanje hoće li liječnici davati ostavke i otkaze zbog njegove smjene, Nogalo je rekao kako im to neće dopustiti.

Njemu i bolnici bitno je što ih je podržala Hrvatska liječnička komora, koja je ocijenila da je godinama uspješno vodio bolnicu te istaknula da nije zaprimila niti jednu pritužbu na stručni rad liječnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara