"Pogrešno se tumači način ostvarivanja olakšica": Bandić pojašnjava situaciju s vrtićima

"Pogrešno se tumači način ostvarivanja olakšica": Bandić pojašnjava situaciju s vrtićima

Foto:Ilustracija

IZ ZAGREBAČKOG Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport zbog, kako su naveli, čestih pogrešnih objava, izvijestili su o načinu plaćanja vrtića ubuduće.

Podsjećaju kako je ekonomska cijena za redoviti program u petodnevnom radnom tjednu 2 tisuće kuna, a za redoviti poludnevni program 1300 kuna, te da Grad sufinancira program roditeljima djece s prebivalištem na području Zagreba, ovisno o prosječnom mjesečnom prihodu po članu zajedničkog kućanstva (ostvarenom u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema problema ako više nemate posao

"Navodni problem koji se potencira u medijima, a odnosi se na promjenu u socijalnom statusu, reguliran je spomenutim Programom javnih potreba u predškolskom odgoju. U njemu stoji: Pravo na olakšice u plaćanju redovitoga programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta odnosno u roku 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice.", stoji u priopćenju te se dodaje kako će se "kao što je u više navrata naglašavao Bandić takve eventualne promjene razmatrat će se i pojedinačno rješavati". Dodaju kako je pravo i obveza roditelja da svaku promjenu svog statusa prijave u toku od 15 dana.

Novi sustav, sukladno citiranome programu javnih potreba u predškolskom obrazovanju, korespondira s vremenom krize i uvodi izrazitu socijalnu pravednost, odnosno, sudjelovanje roditelja u plaćanju vrtića kreće se od 0 kuna za one koji imaju najniža ili nikakva primanja, do 2.000 kuna za one koji imaju po članu domaćinstva iznad 8.000 kuna ( primjerice, roditelji s jednim djetetom i ukupnim mjesečnim prihodom iznad 24.000 kuna). Drugo dijete ima 50 % popusta u odnosu na spomenute cijene, a treće i svako sljedeće dijete vrtić može pohađati besplatno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara