Pojačavaju se mjere ograničenja u dijelovima Engleske s porastom broja zaraženih

Pojačavaju se mjere ograničenja u dijelovima Engleske s porastom broja zaraženih
Foto: Epa

OD PETKA će se u dijelovima sjeverne Engleske pojačati restrikcije koje se odnose na međuljudske kontakte, prije svega druženja, u nastojanju da se ograniči porast broja zaraza koronavirusom, najavio je britanski ministar zdravstva.

Grofovija Greater Manchester te dijelovi Zapadnog Yorkshirea i Istočnog Lancashirea pogođeni su zarazom, napisao je jučer kasno navečer na Twitteru ministar Matt Hancock.

Nema velikih druženja u zatvorenim prostorima

Od ponoći članovi različitih domaćinstava neće se moći susretati jedni s drugima u zatvorenom prostoru, napisao je Hancock ukazujući na druženja po kućama i na nepridržavanje pravila distance kao na razloge širenja zaraze.

I grad Leicester, koji se nalazi južnije, također će biti obuhvaćen ovim mjerama, rekao je ministar.

Samoizolacija u trajanju od 10 dana

"Poduzimamo ovu akciju teška srca, no možemo vidjeti porast zaraze diljem Europe i odlučni smo napraviti što god je potrebno da sačuvamo ljude sigurnima", napisao je Hancock.

Britanija je ranije objavila da oni koji su pozitivni na testu kao i oni sa simptomima zaraze koronavirusom trebaju ostati u samoizolaciji 10 dana umjesto dosadašnjih sedam.


Uz 300.000 registriranih slučajeva infekcije Britanija je bila najjače pogođena europska zemlja kada je riječ o brojkama pandemije. Više od 46.000 ljudi umrlo je povezano s covidom-19, prema službenim brojkama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara