Pokrenuta istraga protiv žene koja je bivšem nalila antifriz u piće

Pokrenuta istraga protiv žene koja je bivšem nalila antifriz u piće
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, izvijestio je ŽDO.

Radi se o istrazi protiv Kristine Ferko iz Vrškovca kod Vivodine koja se sumnjiči da je 22. siječnja otrovala 40-godišnjeg D. M. iz susjednog sela otrovnom supstancom koja sadrži etilen-glikol, a svi ga znaju kao antifriz.

>> Žena osumnjičena da je muškarca otrovala antifrizom ide u istražni zatvor

"Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Ozlju, u namjeri da usmrti 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, a nakon što je prethodno na benzinskoj postaji pribavila tekućinu koja sadrži etilen-glikol (otrovna supstanca), potajice mu, bez njegova znanja, tu tekućinu stavila u piće koje je on popio", navodi Županijsko državno odvjetništvo.

Zatajili mu bubrezi

Nakon toga 40-godišnjaku je tijekom večeri pozlilo te je prevezen u bolnicu gdje je hospitaliziran zbog upale moždane ovojnice i zatajenja bubrega te se još uvijek nalazi u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju. Podvrgnut je dijalizi zbog oštećenja bubrega te je stavljen u induciranu komu.

U stručnoj je literaturi opisano da je etilen-glikol između ostalog i antifriz te da je to relativno često sredstvo trovanja, kako slučajnog, zbog slatkastog okusa i mirisa, tako i namjernog, posebno kod suicida.

"Što si mi stavila u Janu?"

Podsjetimo, Kristini Ferko određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke, uništiti tragove i dokaze te zbog osobito teških okolnosti djela, koje je sudac istrage opisao riječima da je na bezobziran način pokušala usmrtiti mladog čovjeka.

Navodno su njih dvoje prije nekoliko godina bili u ljubavnoj vezi i prekinuli, Kristina ga je prijavljivala policiji jer joj je izbušio gume na automobilu i čupao trsje na imanju te je bio osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijetnji i uznemiravanja Kristine, ali su vezu obnovili i nastavili su se viđati. U noći kada mu je pozlilo poslao je Kristini poruku: "Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro?"

Sestra: Nisu bili u vezi

Njezina sestra Marija rekla je kako vjeruje da "Kristina to nije učinila".

"On je iz Vivodine, svi se mi tu međusobno znamo i sigurna sam da s njim nije bila u vezi, niti smo rodbina, niti susjedi, niti je radila s njim, tako da meni nije poznato kako bi uopće bilo moguće da mu takvo nešto učini“, rekla je Marija Ferko Hini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara