Poledica paralizirala Zagreb, 126 ozlijeđenih

KIŠA koja od jučer pada i ledi se u dodiru s tlom gotovo je paralizirala Zagreb. Klinika za traumatologiju je noćas i jutros do deset sati primila 126 ozlijeđenih građana.

Šef klinike u Draškovićevoj Petar Šegvić kaže da pacijenti imaju prijelome gležnjeva, ručnih zglobova, laktova, potkoljenica, kuka, šaka i glave. Stradali su građani svih dobi, od starijih osoba do onih srednje i mlađe dobi, koji su jutros išli na posao.

Na Klinici pretpostavlju da će tijekom dana  na Traumi završiti još najmanje tridesetak osoba.

Mnogo ozlijeđenih građana primila je i zagrebačka Hitna pomoć, koja je od osam do 10,30 sati obradila dvadesetak pacijenata. Riječ je uglavnom o lakšim ozljedama od udaraca, a bilo je i nekoliko prijeloma, uglavnom ruku i potkoljenica.

Tijekom noći u Zagrbu se dogodilo 25 prometnih nezgoda u kojima je lakše ozlijeđeno devet ljudi.  Zbog poledice promet je kranje otežan, što povremeno stavra dugačke kolone u širem centru grada.

Opasno sklisko u većem dijelu zemlje

 

Glavne ceste u središnjoj Hrvatskoj su uglavnom posute solju i agregatom. Ipak, HAK upozorava vozače da voze krajnje oprezno.

U Gorskom kotaru i Lici slična je situacija kao i u unutrašnjosti, glave su ceste posute i uglavnom samo mokre, a kiša se ledi na lokalnim i županijskim cestama. Kiša se također ledi na tlu u Podravini, Hrvatskom Zagorju i Prigorju. Kolnici su opasno skliski a promet se osobito otežano odvija na lokalnim i županijskim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽC Donji Lapac-Bjelopolje i nadalje je zbog zimskih uvjeta, zatvorena za promet teretnih vozila iznad 7,5 t, dok osobna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima.

HAK apelira na vozače da smanje brzinu vozila i prilagode vožnju stanju na kolniku i atmosferskim prilikama, te neka na duže putovanje ne kreću bez adekvatne zimske opreme.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara