Prosvjedi u Francuskoj nakon što je mladić izjavio da su ga silovala četvorica policajaca

Prosvjedi u Francuskoj nakon što je mladić izjavio da su ga silovala četvorica policajaca

Screenshot: YouTube, Video: Ruptly, Euronews

MLADIĆ iz Francuske opisao je kako su ga navodno silovala četvorica policajaca u predgrađu Pariza. Jedan je policajac optužen za silovanje, dok su trojica optužena za napad.

Mladić u dobi od 22 godine koji se predstavio kao Theo rekao je kako je izašao iz svoje kuće i kako se na ulici našao opkoljen policajcima koji su zahtijevali provjeru identiteta.

Silovan policijskom palicom

Rekao je kako ga je policajac silovao policijskom palicom, nakon čega je pao na cestu i nije se mogao pomjeriti. Preostali policajci su ga podigli i odveli u policijski automobil, a Theo kaže kako su ga u automobilu tukli po genitalijama, pljuvali, vrijeđali na rasnoj osnovi.

Prevezen je u bolnicu u kojoj je podvrgnut hitnoj operaciji zbog teških analnih ozljeda te je proglašen nesposobnim za rad sljedećih 60 dana. Ostao je u bolnici gdje je razgovarao sa svojim odvjetnikom.

Odvjetniku je ispričao kako je provjera identiteta brzo postala nasilna, te kako se trudio da ostane u krugu nadzornih kamera. Pitao je policajce zašto to rade, a potom  mu je jedan od njih sinuo hlače i silovao ga.

"Pao sam na trbuh, nisam imao nimalo snage," rekao je Theo.

Dodao je i kako su ga poprskali suzavcem po glavi i kako su ga tukli.

U policijskoj postaji se našao jedan 'puno ljubazniji' policajac kako ga opisuje Theo koji je naložio da ga se prebaci u bolnicu.

Policajci suspendirani, organizirani prosvjedi

Ministar unutarnjih poslova odmah je suspendirao policajce te je rekao kako se detalji ovog slučaja moraju u potpunosti razjasniti.

Odvjetnik policajca tvrdi kako su ozljede koje je Theo zadobio nastale slučajno i kako njegov klijent nije htio nikome nauditi.

U četvrti iz koje je Theo organizirani su prosvjedi podrške za njega, koji su eskalirali te je spaljeno preko 20 automobila. Stanovnici četvrti se osjećaju poniženo i ne razumiju što su policajci htjeli postići takvim ponašanjem:

"Što su htjeli? Izazvati nemire? Zar nema dovoljno baruta u susjedstvu? Nezaposlenost, nesigurnost, visoke stanarine, a oni tako nešto naprave mladiću. Stanje može samo esKalirati," kažu stanovnici Theove četvrti.

Tenzije podsjećaju na one iz 2005. godine kada su se Parizom proširili nemiri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara