Policija istražuje smrt Bona, izgladnjelog psića čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku

Policija istražuje smrt Bona, izgladnjelog psića čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku
Foto: Facebook

NAKON što je jučer uginuo Bono, psić koji je pronađen u izgladnjelom stanju u mjestu Otišić nedaleko od Sinja, a čiji je strašan slučaj šokirao Hrvatsku, protiv nepoznatog počinitelja podignuta je kaznena prijava, a u istragu o smrti psića uključili su se policija i veterinarska inspekcija.

Podsjetimo, izgladnjelog psa pronašao je ophodar ceste u mjestu Otišić nedaleko od Sinja, a potom su ga pokupili volonteri i odnijeli veterinarima u sinjskoj ambulanti Likomed.

U cijelu priču je od samog početka uključena i Fondacija Pokret Levijatan koji je dobio dojavu na koju su odmah reagirali. Volonter Ante Sušić je psa unio na svojim rukama u ambulantu Likomed, u kojoj je napravljena hitna obrada.

Fondacija Pokret Levijatan obvezala se da će u potpunosti preuzeti brigu i obaveze o psu kojeg su nazvali Stipe, iako je po društvenim mrežama pas svima poznat kao Bono.

Vijest o preuzimanju psa objavljena je na svim službenim društvenim stranicama Fondacije. Jasminka Herceg, članica Upravnog odbora Fondacije Pokreta Levijatan u Hrvatskoj, izjavila je:

" Pas je preuzet po dojavi i molbi da pomognemo zbog nemogućnosti drugih strana da preuzmu obavezu. Za sve nas ovo je šokantan slučaj koji svakako ne smije proći zaboravljeno. Bez obzira na nespretnu komunikaciju cijelog slučaja i tragičnog ishoda po psa, nadamo se da će institucije doći do vlasnika putem DNK analize i procesuirati počinitelja ovog krajnje nehumanog djela. Fondacija Pokret Levijatan neće odustati od potrage za počiniteljem ovog monstruoznog čina.

Volonteri i veterinari su kazali da dosad nisu vidjeli ovako strašan slučaj zanemarivanja životinje.

"U svojoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Svašta sam vidjela, ali ovo zaista ne. Pas doslovce na sebi nema mišićja, čak nema ni žvačnih mišića. Ne mogu točno reći što je bilo sa psom, ali da je bio lutalica, ne bi ovako izgledao jer bi se prehranjivao ostacima iz kontejnera ili bi se približio kućama. Vidjela sam dosta pasa koji su bili iscrpljeni i pothranjeni, ali na ovakav stupanj ja i moji kolege nismo još naišli.

Postoji mogućnost da je pas bio zavezan ili u boksu i izgladnjivan, dakle ostavljen, a onda je jednostavno pušten na neku livadu da ugine", rekla je za Slobodnu Dalmaciju veterinarka Vesna Boban.

Sinjska volonterka je na svom profilu objavila da se nudi i novčana nagrada od 10.000 kuna osobi koja pruži informaciju o vlasniku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara