Policija kod 67-godišnjaka pronašla zolju

Policija kod 67-godišnjaka pronašla zolju

Foto: Ilustracija/123rf

POSTUPAJUĆI prema sudskom nalogu, djelatnici Policijske uprave sisačko - moslavačke na petrinjskom području su pretražili kuću i druge prostorije u vlasništvu 67-godišnjaka.

Pretragom je utvrđeno kako je u navedenim prostorijama pronađen ručni bacač raketa, odnosno zolju, koju je isti muškarac posjedovao.

Ubojito sredstvo je policija oduzela, a 67-godišnjak je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

"Manje oružja, manje tragedija"

Na svojim web stranicama, PU sisačko - moslavačka je objavila i podsjetnik o kampanji "Manje oružja, manje tragedija":

"Još je uvijek u tijeku kampanja "Manje oružja, manje tragedija" kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara