Policija potvrdila: U kontaktu smo s Tolušićem

Policija potvrdila: U kontaktu smo s Tolušićem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

RAVNATELJSTVO policije potvrdilo je da je "u kontaktu s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem", dok je USKOK medijima odgovorio da je zbog tog slučaja pokrenuo izvide koji su tajni.

Iz policije potvrdili da su u kontaktu s Tolušićem

"Ravnateljstvo policije u kontaktu je s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. 

U odnosu na dio upita pruža li policija zaštitu potpredsjedniku Vlade ili bilo kojoj drugoj osobi, izvješćujemo kako nismo u mogućnosti javno potvrdili ili demantirati takvu informaciju", odgovorila je policija na Hinin upit nakon medijskih napisa da je Tolušić dobio policijsku zaštitu.

Istovremeno je o pokušaju diskreditacije ministra i potpredsjednika vlade informacije počelo prikupljati i Državno odvjetništvo koje na tom slučaju, kako se neslužbeno doznaje, surađuje i s Tolušićem te nadležnim institucijama, među kojima i SOA-om.

USKOK provodi izvide

Glasnogovornik USKOK-a medijima je u srijedu potvrdio da o tom slučaju provode izvide koji su po slovu zakona tajni pa ne mogu otkrivati detalje.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić u srijedu je najavio da će kao čelnik tog tijela od DORH-a zatražiti očitovanje što je poduzeo u ''slučaju Tolušić'', a od SOA-e kako se moglo dogoditi da o lažnim fotografijama koje kompromitiraju potpredsjednika vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića nije obavijestila DORH, iako je to bila dužna učiniti.

Više ministara je uoči vladine sjednice osudilo pokušaj Tolušićeva diskreditiranja, a on je poručio kako će "banda uskoro završiti u zatvoru".

Nakon što je u utorak komentirao objavu montiranih fotografija u tjedniku Nacional poručivši "bandi koja se malo zaigrala da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere", Tolušića su novinari pred Banskim dvorima pitali na koga je mislio kada je spomenuo bandu. "Na bandu koja će uskoro završiti u zatvoru", izjavio je Tolušić dodavši kako će se sve znati kada se završi istraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara