Policija poziva na pressicu, objavljuje detalje raketiranja Banskih dvora prije 26 godina

Policija poziva na pressicu, objavljuje detalje raketiranja Banskih dvora prije 26 godina

Foto: Youtube

DANAS popodne na mailove hrvatskih redakcija pristigao je poziv na press konferenciju ravnateljstva policije. Ne bi tu bilo ništa čudno da u pozivu ne stoji da se pressica održava povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine.

"U srijedu, 13. prosinca 2017. godine u amfiteatru Ravnateljstva policije (Ilica 335) održat će se konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji će govoriti predstavnici Ravnateljstva policije, Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Službe kriminalističke vojne policije", piše u pozivu.

Jedna osoba poginula

Podsjetimo, prije 26 godina, u poslijepodnevnim satima, 7. listopada 1991., zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA) raketirali su i teško oštetili Banske dvore, sjedište hrvatske vlade, u kojima je tada bila i rezidencija prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i u kojoj se nalazio u trenutku napada.

Jedna je osoba u napadu poginula, četiri su ozlijeđene, srušen je dio krova Banskih dvora, oštećeno pročelje i gotovo sve prostorije.

Banski su dvori raketirani oko 15 sati, dva jugoslavenska borbena zrakoplova ispalila su na zgradu šest raketa, jedna je pogodila palaču, ostale su pale na susjedne zgrade. U trenutku napada predsjednik Tuđman razgovarao je u zgradi sa Stipom Mesićem i Antom Markovićem, predsjednicima jugoslavenskog predsjedništva i vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara