Policija prijavila bivšeg direktora i predsjednika NO-a robnih terminala

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznene prijave protiv bivšeg direktora Robnih terminala Rine Jurića i bivšeg predsjednika Nadzornog odbora tog društva u vlasništvu Grada Zagreba Pavla Gagulića zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti tvrtku oštetili za više od 184 tisuće kuna.

Jurića policija tereti da je kao direktor Robnih terminala sastavio novi ugovor o pravima, obvezama i plaći direktora i takav ugovor dao na potpisivanje predsjedniku NO-a Gaguliću.

Policija tvrdi da su obojica potpisali ugovor, iako su znali ili mogli znati da to nije odobrio NO poduzeća, te da o tome nije obaviještena skupština trgovačkog društva.

Na taj je način Gagulić prekoračio svoje ovlasti i u vremenskom razdoblju od veljače do prosinca 2000. Juriću omogućio pribavljanje protupravne imovinske koristi na štetu poduzeća u iznosu većem od 184 tisuće kuna, sumnjaju u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kaznena prijava protiv osumnjičenih jučer je redovitim putem podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Sadašnji direktor Robnih terminala Slobodan Ljubičić u razgovoru za Hinu kazao je da je ta tvrtka prijavu protiv Jurića policiji poslala prije otprilike pola godine, na nalog skupštine trgovačkog društva.

Pojašnjava da je Jurić sam sastavio ugovor o pravima, obvezama i plaći direktora, tzv. menadžerski ugovor i dao ga na potpis predsjedniku NO-a Gaguliću. Prema tom ugovoru, za koji, po Ljubičićevim riječima, nisu znali ostali članovi Nadzornog odbora, ali ni Skupština društva kao najvažnije tijelo, Jurić je mjesečno primao između 35 i 40 tisuća kuna neto.

U Robnim terminalima se doznaje da je Jurić u toj tvrtki i nakon smjene s direktorske dužnosti u rujnu 2000. ostao u radnom odnosu, no trenutno se nalazi na bolovanju.

U posljednjih mjesec dana Jurić je često spominjan u medijima jer su, zbog aneksa ugovora koji je potpisao s tvrtkom Java, Robni terminali izgubili 12 milijuna kuna. Toliko, naime, prema odluci Visokog trgovačkog suda Robni terminali trebaju isplatiti Javi kako bi nadoknadili štetu jer nisu poštovali ugovor prema kojemu su morali omogućiti sve uvjete za gradnju benzinske crpke s pratećim objektima na gradskom zemljištu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara