Policija radi prema katoličkom kalendaru: Tko će biti uhićen pred Veliku Gospu?

Tekst: I. Ć.
Foto:sssph.hr (s policijskog hodočašća u Lourdes)

GOTOVO je nevjerojatno da se najzanimljivija uhićenja u Hrvatskoj gotovo pa uvijek poklapaju s neradnim danima, a kako je većina praznika vezana uz katolički kalendar, ispada da MUP najžešće radi za vjerskih svetkovina.

Naime, pred katolički praznik Svih svetih prošle godine uhićeni su čelnici Hrvatskih autocesta. Sjećate se? Tada su pred praznik uhićeni smijenjeni: predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, kao i Goran Legac, Mario Lovrinčević te Željko Kandžija.

Čelnici Poštanske banke tražili su se negdje oko Božića i Nove godine, jer toliko je trebalo da se nađe čelnik HPB-a Josip Protega koji je bio na skijanju. Sjetimo se kako je u Akciji Bankomat uhićeno šest osoba.

Upravo pred Uskrs pala je do sada najveća riba, a to je bivši potpredsjednik Damir Polančec. Najnovije "zvučno" uhićenje dogodilo se pred Tijelovo kada je uhićen bračni par Zdravko i Višnja Pevec.

Ostaje pitanje koga možemo očekivati pred Veliku Gospu? Molbe su već odavno upućene prema svemogućim  u Hrvatskoj, a valjda će i bogovi biti milostivi.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara