Policija tvrdi: Tinejdžer je priveden jer je trojicu napao drvenom letvom, postupali smo zakonito

Policija tvrdi: Tinejdžer je priveden jer je trojicu napao drvenom letvom, postupali smo zakonito

Foto: Google Street View, Čitateljica Indexa

MINISTARSTVO unutarnjih poslova objavilo je da su utvrđene sve okolnosti u vezi premlaćivanja 17-godišnjaka koji je iz policijske postaje izašao prebijen.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik 18. veljače 2018. godine neposredno iza ponoći, a prilikom izlaska iz noćnog kluba, sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira time što je vikao i vrijeđao goste noćnog kluba, da bi u jednom trenutku i fizički nasrnuo na 22-godišnjaka. Potom je drvenom letvom napao trojicu mladića starosti 20, 22 i 23 godine te se pokušao udaljiti. Nakon što ga je 22-godišnjak sustigao, srušio ga je na tlo, a 23-godišnjak ga je udario po licu", tvrdi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da će protiv trojice osumnjičenih mladića (17-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka) koji su sudjelovali u tučnjavi sa 17-godišnjakomja će podnijeti optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira. 

"Također obavještavamo da je temeljem članka 154. Pravilnika o načinu policijskog postupanja glavni ravnatelj policije Nikola Milina oformio stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova koji se uključio u prikupljanje svih obavijestiti o uporabi sredstava prisile prema 17-godišnjaku. Izvršenim uvidom u snimku video nadzora potvrđeno je da su sredstva prisile upotrijebljena opravdano i zakonito budući se maloljetnik nasilnički ponašao, prijetila je opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika, a na upozorenja i zapovijedi da se smiri maloljetnik se oglušio", kažu iz Ministastva unutarnjih poslova.

"Pored ostalog, uvidom u službenu dokumentaciju utvrđeno je kako su nakon uporabe tjelesne snage i sredstva za vezivanje, 17-godišnjak i njegova majka izjavili da nemaju primjedbi na postupak uporabe sredstava prisile od strane policijskih službenika, a što su vlastoručno upisali i potpisali. Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova utvrdio je da su policijski službenici sredstva prisile uporabili zakonito i opravdano te nisu utvrđene nepravilnosti u njihovom postupanju", tvrdi policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara