Policija u Grčkoj pronašla opremu za izradu bombi i privela devetoro ljudi

Policija u Grčkoj pronašla opremu za izradu bombi i privela devetoro ljudi
Ilustracija: Getty
 
GRČKA policija je danas u racijama u Ateni pronašla opremu za izradu bombi i detonatore, te ispituje devetero ljudi o navodnoj povezanosti sa zabranjenom militantnom skupinom u Turskoj uoči očekivanog posjeta turskog predsjednika Tayyipa Erdogana sljedećeg tjedna. 
 
Osam muškaraca i žena, za koje se vjeruje da su turski državljani, pritvoreno je nakon jutarnjih racija na tri različite adrese u središnjoj Ateni. 
 
Pronašli digitalni materijal i putne dokumente
 
Policija je ranije otkrila Reutersu da se pojedinci ispituju zbog navodne povezanosti s lijevom militantnom skupinom DHKP/C, ilegalnom organizacijom odgovornom za niz ubojstava i samoubojičkih napada u Turskoj od 1990. Europska unija, Turska i Sjedinjene Države proglasile su tu skupinu terorističkom. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Policija je pronašla materijal koji se može kupiti legalno i koji se potencijalno može koristiti za izradu eksploziva, priopćile su snage sigurnosti. Pronašli su i digitalni materijal i putne dokumente. 
 
Vjeruje se da će Erdogan posjetiti Grčku u prosincu, iako to još nije službeno potvrđeno. Bit će to prvi posjet turskog predsjednika toj državi u više od 50 godina. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Grčku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Grčka.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara