Policija u Metkoviću ulovila muškarca koji je utajio 434.000 kuna

Policija u Metkoviću ulovila muškarca koji je utajio 434.000 kuna

Ilustracija: FAH

DOVRŠENIM kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske, jedan 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine i neisplatu place.

Sumnjiči se da je, kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću, u dva navrata tijekom 2015. g. naplatom u gotovini protupravno prisvojio gotovo 119 tisuća kuna, za dio građevinskih radova koje su djelatnici navedenog trgovačkog društva obavili za 68-godišnjaka.

Time je izbjegao i obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost. Također se sumnjiči da djelatnicima trgovačkog društva nije isplaćivao place, doprinose i naknade za bolovanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 34-godišnjakinja, kao direktorica spomenutog trgovačkog društva, propustila otvoriti stečajni postupak i na taj način počinila kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona  o trgovačkim društvima.

Opisanim kaznenim djelima pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od  434 tisuće kuna. Policija je protiv osumnjičenih podigla kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara