Policija u Zagrebu otkrila laboratorij marihuane, pogledajte fotografije

Policija u Zagrebu otkrila laboratorij marihuane, pogledajte fotografije
Foto: PU zagrebačka

ZAGREBAČKA policija otkrila je u Zagrebu laboratorij za uzgoj marihuane.

Objavili su to nakon što su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Saznanjima da se osumnjičeni bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Zagreba, 11. veljače 2019. godine temeljem naloga pretražena je kuća koju koristi, a u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka s 204 stabljika konoplje i 236 grama marihuane. Također, istog dana pretražen je i drugi stan kojeg koristi osumnjičenik a u kojem je pronađeno još 1914 grama marihuane pakirano u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Imao cijeli pogon

Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače 2019. godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svjetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara