Policija zbog izjave o Gotovini "pokušava" doći do Rojsa

Policija zbog izjave o Gotovini "pokušava" doći do Rojsa

IAKO predsjednički kandidat Ljubo Ćesić-Rojs na svojoj turneji po Hrvatskoj ima stalnu policijsku pratnju, iz MUP-a smo u ponedjeljak navečer doznali kako policija od prijepodneva pokušava stupiti u kontakt s Rojsom kako bi obavili obavijesni razgovor vezan za njegov predizborni skup u Vukovaru, kad je okupljenima prenio pozdrave odbjeglog generala Ante Gotovine.

"Ante Gotovina nije taoc Hrvatske. On je dobro i zdravo i mogu vam prenijeti njegove pozdrave." – kazao je Rojs okupljenima na svom predizbornom skupu održanom u nedjelju navečer u Vukovaru.

Budući da je MUP ima obavezu provjeriti svaku informaciju o mogućem skrovištu odbjeglog generala Gotovine, kontaktirali smo glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna i upitali ga je li policija što poduzela nakon Rojsovog govora u Vukovaru.

Mehun je u razgovoru za Index.hr kazao da policijski djelatnici u suradnji s Državnim odvjetništvom, s kojim su u kontaktu od ponedjeljka prijepodne, pokušavaju stupiti u kontakt s Ljubom Ćesićem Rojsom.

"Naši bi djelatnici htjeli obaviti razgovor o okolnostima te izjave, zanima nas ima li gospodin Rojs kakva saznanja o odbjeglom generalu Anti Gotovini." – kazao nam je glasnogovornik MUP-a.

Za ono za što vrijednim policijskim djelatnicima treba više od 24 sata, nama je trebalo nepunih petnaest minuta. Nakon dva telefonska poziva stupili smo u kontakt s Markom Marinićem, glasnogovornikom Ljube Ćesića Rojsa, koji nam je kazao kako je predsjednički kandidat upravo na snimanju za Slavonsku televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je ovo prvi glas o tome, koliko ja znam policija još nije kontaktirala našeg kandidata. Na osnovu zakona nama je određena policijska pratnja, pa je prema tome posve nemoguće da policija ne može doći do Rojsa." – izjavio je Marinić za Index.hr.

Na naš upit da li pozdrav generala Ante Gotovine, kojeg je svojim potencijalnim biračima u Vukovaru prenio Rojs, dolazi iz prve ruke, Marinić je diplomatski odgovorio: "Ja nisam taj koji je prenio pozdrave, ali vjerujem Rojsu."

Ukoliko policija zaista želi stupiti u kontakt s umirovljenim generalom Rojsom, postoji nekoliko opcija; može se upaliti televizija, kontaktirati policajce koji su njegovoj pratnji ili jednostavno nazvati njegov Izborni stožer.

Kako će naša policija ikad doći do generala Ante Gotovine ako u 24 sata ne mogu doći do jednog od trenutno najdostupnijih ljudi u državi, pitanje je koje će, kao i mnoga druga pitanja u Hrvatskoj, najvjerojatnije ostati neodgovoreno.

N.B., V.B.

(Izvor fotografije: Rojs.net)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara