Politički pritisci sprječavaju licenciranje "Eronet"-a

PREDSJEDNIK uprave tvrtke "Eronet" Božo Knežević izjavio je u srijedu kako se nastavljaju politički prostisci čiji je cilj onemogućiti ovom poduzeću dobivanje trajne licence za operatora mobilne telefonije u Bosni i Hercegovini

"Politika je i dalje jedina zapreka licenciranju Eronet-a", kazao je Knežević na konferencii za novinstvo održanoj u Sarajevu.

On je ustvrdio kako "Eronet" ispunjava sve tehničke i zakonske uvjete za dobivanje trajne licence koja mu, prema postojećim pravilima, pripada bez raspisivanja javnog natječaja.

Knežević očekuje da bi Vijeće ministara BiH tu svoju obvezu moglo ispuniti do kraja lipnja istaknuvši kako postojanje tri operatora koji bi djelovali na području cijele države može samo pridonijeti daljem smanjenju cijena usluga i poboljšanju njihove kvalitete.

Dio političkih struktura u BiH protivi se dodjeli licence "Eronet"-u pod povlaštenim uvjetima uz tvrdnju kako će se na taj način "Deutsche Telecom"-u omogućiti da kao vlasnik hrvatskog HT-a, odnosno 49-postotnog udjela koje to poduzeće ima u vlasničkoj strukturi "Eronet"-a, na "mala vrata" uđe na tržište BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ilustrirajući s kakvim se problemima "Eronet" trenutačno susreće, Knežević je kazao kako je Javni radio-televizijski servis (PBS) naglo prestao poštovati dogovor o zajedničkim lokacijama na kojima bi se postavljali uređaji za prijenos TV signala i bazne stanice za "Eronet"-ovu mobilnu telefonsku mrežu.

"Eronet" i PBS ranije su sklopili ugovor o izgradnji zajedničkih lokacija za ove uređaje pa su odašiljači dvije tvrtke već postavljeni na trinaest točaka.

Iako je ugovorom bila predviđena izgradnja još dvanaest sličih lokacija, provedba projekta je pod nejasnim okolnostima obustavljena s obrazloženjem da PBS mora preispitati sve postojeće poslovne ugovore.

"Eronet" je unatoč ovom problemu ipak uspio "pokriti" svojim signalom područje većih gradova u dijelovima BiH s bošnjačkom većinom kao što su Sarajevo, Zenica i Tuzla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara