Polovica tiskanih medija u Srbiji neće dočekati kraj ove godine

GLOBALNA financijska kriza uvelike se počela osjećati u susjednoj Srbiji, a da je tome zaista tako govori i najnovija analiza stanja tiskanih medija u Srbiji koja kaže da će do kraja godine veliki dio tiskovina zatvoriti svoja vrata, a više tisuća novinara naći će se na šalterima Zavoda za nezaposlene.

> Butković o krizi: Oglašavanje u Jutarnjem listu palo za 30 posto!

> Kriza: Tiskanim medijima crno se piše, ali više ćemo gledati televiziju

"Prihod od plaćenih oglasa od početka godine smanjen je u srpskim pisanim medijima za oko 30 posto, a trend pada tiraže dnevnog i periodičnog tiska se nastavlja. U kolovozu prošle godine sve novine imale su tiražu od oko 900.000, a sada je pao na 600.000", objavile su današnje beogradske Večernje novine koje su napravile i kratku analizu stanja u srpskom tisku kroz razgovore s najmoćnijim osobama u najjačima srpskim tiskovinama.

Većina kolega u Srbiji se slaže kako je stanje još i dobro, jer pisani mediji u Njemačkoj i SAD-u bilježe pad od 50 posto, no kako sami kažu, svega će ih pola preživjeti ovu godinu. Recimo i to kako su tiskovine u Srbiji među najjeftinijim u regiji, gdje dnevne novine stoje oko 0.3 eura.

M.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara