Poludjeli ubojica bježi već 7 dana, u BiH panika. Pretražuju se kuće, vlakovi...

Poludjeli ubojica bježi već 7 dana, u BiH panika. Pretražuju se kuće, vlakovi...
Screenshot: YouTube

EDIN GAČIĆ, višestruki ubojica, već je sedam dana u bijegu, i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina. 

Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu, javlja Klix.ba.

Stiže još 130 policajaca

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona, i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubojstva policajca kod Tarčina. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubojica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala, u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca.

Od jučer je i službeno objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubojstva policajca, i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubojstva. Naime, ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Opsežna potraga

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS-a je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata. Policija je jučer zaprimila mnogo dojava, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata, ali bezuspješno.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se boje slati djecu u školu. 

Krije li se Gačić u šumi na području općine Hadžići ili je već stigao do Sarajeva, još je nepoznato.

Pretresen napušteni Dom umirovljenika u Sarajevu

U noći s nedjelje na ponedjeljak pripadnici Federalne uprave policije pretraživali su napušteni objekt Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Stup po dojavi da se u njemu možda nalazi Gačić.

Radilo se o lažnoj uzbuni. U Domu umirovljenika je umjesto Gačića pronađen migrant koji je vjerojatno izazvao zabrinutost građana koji su potom nazvali policiju.

I u Hercegovini potraga za Gačićem

Za Gačićem se traga i u Hercegovini.

"Mi nastavljamo potragu prema našem operativnom planu, surađujemo sa svim drugim kantonalnim MUP-ovima i policijskim agencijama", kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić. 

Dodaje kako se pregledavaju svi vlakovi koji voze između Sarajeva i Mostara, u oba smjera, te da se i na druge načine nastoji locirati ubojica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara