Pomirili se: Čelnici Radija 101 povjerovali Bandićevim riječima da će im pomoći

Pomirili se: Čelnici Radija 101 povjerovali Bandićevim riječima da će im pomoći

Tekst: I. Ćimić
Foto: Milivoj Keber (Cropix)

"GRADONAČELNIK Milan Bandić izrazio je spremnost da Gradska uprava, na različite načine, pomogne Radiju 101 kako bi prevladao postojeće financijske teškoće. Zbog Zagrepčana i svih onih do kojih dopiru frekvencija i dobre vibracije Stojedinice, Radio 101 neće biti niti prigušen niti ugašen", stoji u današnjem priopćenju iz ureda kabineta gradonačelnika Zagreba Milana Bandića nakon sastanka s predsjednikom Uprave Radija 101 Dragom Perićem.

Kako saznajemo, to ne znači i da je obnovljen nedavno razvrgnuti ugovor prema kojem je taj zagrebački radio imao 80 tisuća kuna mjesečno od Grada Zagreba, i to još od 2001. godine, no medij koji uporno ismijava brojna obećanja Milana Bandića, ovog puta odlučio je povjerovati da će im zagrebački gradonačelnik riješiti probleme. 

 > Savršen tajming: Gradonačelnik Bandić raskinuo financijski ugovor s Radijem 101

"Grad Zagreb pomoći će "Stojedinici" na način da će biti pokrovitelj koncerta za pomoć Radiju 101 koji se planira krajem veljače u zagrebačkoj Areni", stoji u priopćenju Grada Zagreba. Čelni čovjek Stojedinice, Perić, u razgovoru za Index potvrdio je kako su razgovori s Bandićem održani u pomirljivom tonu te da nije bilo prevelikih tenzija.

Zadovoljni smo onim što smo čuli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo onim što smo mogli čuti od gradonačelnika Bandića te vjerujemo da će nam pomoći. Njegova obećanja će se konkretizirati, a na nama ostaje da uputimo dopise Poglavarstvu grada Zagreba kako bi se nešto od toga i konkretiziralo", rekao je Perić za Index.

Podsjetimo, još prošlog tjedna zagrebački radio koji grca u 19 milijuna kuna duga, ostao je bez 80 tisuća kuna mjesečno koje je dobivao od Grada Zagreba, i to još od veljače 2001. godine, bez valjanog obrazloženja. Apsurd ove situacije svakako je činjenica da je Radio 101 sve do 2008. godine većinski pripadao Gradu Zagrebu, koji je posjedovao 25 posto udjela i bio zastupljen u Nadzornom odboru, a s obzirom na to da se u međuvremenu otkrilo kako se navodno lažno prikazivala bilanca iz tog razdoblja, očekivalo se da će i Grad Zagreb preuzeti dio odgovornosti. Umjesto toga, Bandić je odlučio presjeći i posljednju slamku.

Otpuštanja 20 posto zaposlenih

Kako je rekao Perić za Index, nakon razgovora s Bandićem ugovor s Gradom Zagrebom i dalje je razvrgnut, a ostaje im i dalje vjerovati obećanjima.

"Činjenica je da Bandić nije imao novac na stolu, a njegova obećanja bila su konkretna", rekao je Perić za Index i dodao kako je popularni zagrebački radio krenuo u financijsku rekonstrukciju koja uključuje i otpuštanje 20 posto zaposlenih na radiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara