"Porin" neće biti ove godine u Rijeci

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo da ove godine glazbena manifestacija "Porin" neće biti održana u Rijeci zbog zahtjeva organizatora da Grad uplati 600.000 kuna za licencu.

Upravni odbor Porina od Grada je tražio da plati po 300 tisuća kuna za samu dodjelu diskografskih nagrada "Porin" i za još jedan koncert u sklopu te manifestacije uz pokrivanje troškova zaštitarske službe, koktel banketa i nekih drugih organizacijskih troškova.

Riječki gradonačelnik rekao je da je Poglavarstvo ocijenilo kako je cijena licence previsoka te da, osim toga, u gradskom proračunu nema raspoloživog novca za tu namjenu.

Dodao je da je Grad s organizatorima još prošle godine namjeravao potpisati sporazum o dugoročnoj suradnji s tim da se "Porin" svake godine održava u Rijeci.

Kako do prosinca prošle godine nije stigao odgovor organizatora "Porina" na ponudu Grada, Poglavarstvo je zaključilo kako ne postoji interes da se i ove godine ta manifestacija organizira u Rijeci.

Nakon toga je stigla ova ponuda za licenciranjem, što je Grad zbog visoke cijene odbio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara