Posada ISS-a pretovarila veći dio tereta s Progressa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ČLANOVI posade Međunarodne svemirske postaje (ISS), Rus i Amerikanac, u ponedjeljak su pretovarili veći dio robe s teretnog broda Progress M51, te su se dokopali i najukusnije hrane koja se obično stavlja na dno teretnjaka.
"Najukusnija hrana se obično sprema na dno broda kako bi se oni potrudili doći do nje", rekao je predstavnik američke svemirske agencije NASA-e u kontrolnom centru misije u Moskvi Sergej Kuzanov.
Kozmonaut Salizan Šaripov i astronaut Leroy Chiao preuzeli su nekoliko stotina kilograma goriva, hrane i ostalih potrepština koja im je poslana sa Zemlje u teretnom brodu Progress M-51.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Astronautima su osim vode i dehidriranih namirnica poslani i božićni pokloni članova njihovih obitelji, koji su se nalazili pri vrhu teretnog broda.
Teretni brod Progress M-51 pristao je uz Svemirsku postaju u subotu kasno navečer s više od dvije tone goriva, kisika, vode i dehidriranih namirnica koje bi astronautima trebale biti dovoljne za predstojećih 112 dana.
Posada Svemirske postaje na Zemlju bi se trebala vratiti u travnju, nakon šestomjesečnog boravka u orbiti.
"Najukusnija hrana se obično sprema na dno broda kako bi se oni potrudili doći do nje", rekao je predstavnik američke svemirske agencije NASA-e u kontrolnom centru misije u Moskvi Sergej Kuzanov.
Kozmonaut Salizan Šaripov i astronaut Leroy Chiao preuzeli su nekoliko stotina kilograma goriva, hrane i ostalih potrepština koja im je poslana sa Zemlje u teretnom brodu Progress M-51.
Teretni brod Progress M-51 pristao je uz Svemirsku postaju u subotu kasno navečer s više od dvije tone goriva, kisika, vode i dehidriranih namirnica koje bi astronautima trebale biti dovoljne za predstojećih 112 dana.
Posada Svemirske postaje na Zemlju bi se trebala vratiti u travnju, nakon šestomjesečnog boravka u orbiti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati