Potvrda iz MOL-a: Hernadi je pod istragom, mađarskim istražiteljima odgovarao je 3 sata

Foto:hvggu.hu

"MOŽEMO potvrditi da je Zsolt Hernadi dao iskaz pred mađarskim istražiteljima. Predsjednik Uprave MOL-a odgovorio je na sva pitanja koja su mu postavljena od strane mađarskih istražitelja", potvrdio je Szollar Domokos glasnogovornik MOL-a.

Sa Sanaderom i Kosor sastanak u rujnu 2009. godine?

Hernadi je navodno istražiteljima ispričao sve detalje o svojim poslovima s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, pa i to kak su se upoznali u kolovozu 2004. godine preko Wima Van Velzena, bivšeg potpredsjednika Europske pučke stranke koji je svojedobno bio Sanaderov savjetnik.

Hernadi je navodno i priznao kako se sa Sanaderom često sastajao pa čak i u zgradi HDZ-a i to nakon što je Sanader dao ostavku na mjesto premijera. U kolovozu ili rujnu 2009. godine susreo sa sa Sanaderom, a sastanku su nazočili i potpredsjednik Damir Polančec, ministar financija Ivan Šuker ali i šefica HDZ-a tadašnja premijerka Jadranka Kosor. Tema sastanka bio je "plinski business".

Sastanci zbog Ježića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sporan sastanak u Marcelinu, Hernadi kaže da je on organiziran na intervenciju Roberta Ježića koji je htio da Dioki preuzme upravljanje pogonom za odvajanje etana, koji je bio u vlasništvu Ine.

"Hernadi je bio zadovoljan da je napokon izašao pred državno tijelo pred kojim može detaljno sve reći te da se otkrije istina o cijelom slučaju", kaže za Index glasnogovornik Szollar dodajući kako u MOL-u vjeruju da će Hernadijevo svjedočenje otkriti istinu te iznijeti činjenice ispred špekulacija.

Kako neslužbeno doznajemo, Hernadi tijekom ispitivanja nije spominjao da je netko primio ili da mito.

Tvrdili su da Mađari stopiraju istragu

Podsjetimo kako je svojedobno objavljeno da istraga o mitu MOL-a i navodnih 10 milijuna eura Ivi Sanaderu za upravljačka prava u Ini nije htjela biti pokrenuta od strane mađarskog državnog odvjetništva. Pisalo se da su Mađari odbili ispitati bivšeg šefa MOL-a Zsolta Hernadija jer bi time, "ugrozili nacionalnu sigurnost". Mediji su se pozivali na pismo koje je navodno dobio DORH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara