Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj

Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj
Foto: Index

POTVRĐEN je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.  

"Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi vlade.  

Kazao je da je hospitalizirani muškarac izoliran i da je u dobrom stanju.

>> Doznajemo: Zaraženi Hrvat je u Milanu bio s djevojkom, ona još nije testirana

"On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme i obrane te mjera koje poduzimamo. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način", rekao je Beroš.

Poručio je da Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njezin zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ugrozu.

"Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripi i ne očekuje se veći pobol i komplikacija od sličnih infekcija gripe", ustvrdio je Beroš dodajući kako je zdravstveni sustav spreman.

U međuvremenu se javnosti obratio i ravnatelj KBC-a Rijeka koji je izvijestio o stanju devetero Hrvata koji su hospitalizirani nakon povratka iz Italije.

>> UŽIVO Ravnatelj riječke bolnice se obraća javnosti

Njihovi se rezultati testiranja još čekaju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara