Potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom i u Sarajevu

Potvrđeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom i u Sarajevu
Foto: EPA

UKUPAN broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini u petak navečer je bio 89, a prvi slučajevi pojavili su se i u Sarajevu.

Ravnateljica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebija Izetbegović potvrdila je lokalnim medijima kako su testovi potvrdili da su zaražene i tri osobe koje žive u glavnom gradu BiH.

Svi slučajevi zaraze povezani s izvorištem u Konjicu

Još dva slučaja zaraze potvrđena su kod osoba iz Goražda, dok je jedna zaražena osoba iz Tešnja.

Svi ti slučajevi, kako je pojasnila Izetbegović, povezani su s izvorištem zaraze koje je ranije locirano u Konjicu.

Osobe su bile u samoizolaciji i pod kontrolom epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo KS-a u posljednjih pet dana. Nakon što su utvrđene indikacije za testiranje, napravljeno je i laboratorijsko testiranje. Radi se o blažim kliničkim slikama i pacijenti će biti pušteni na kućno liječenje. 

Koronavirus u Sarajevo donio Srbin na proslavu obljetnice rada tvornice streljiva Igman

U tom gradu je 11. ožujka, unatoč već jasnoj opasnosti od širenja zaraze, organizirana masovna proslava obljetnice rada tvornice streljiva Igman. Na proslavu je došao i muškarac iz Srbije koji je već bio zaražen virusom pa je zarazu prenio i na veći broj drugih sudionika.

Ranije tijekom dana potvrđeno je kako je zaraženo i novih 14 osoba s područja Republike Srpske, od kojih je 11 iz Banje Luke.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara