povjerenstvo riječkoga kbc-a: pacijentica starčić liječena prema pravilima struke, a dr. fučkar nije se ogriješio o liječnički kodeks

Povjerenstvo za unutarnji nadzor riječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) utvrdilo je da je pacijentica Monica Starčić, koja je umrla prije mjesec i pol dana, liječena prema pravilima medicinske struke, te da se dr. Željko Fučkar nije ogriješio o kodeks liječničke etike i deontologije, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik tog povjerenstva dr. Žarko Mavrić. L

Povjerenstvo je to zaključilo uvidom u medicinsku dokumentaciju Odjela za urologiju riječkoga KBC-a, te na temelju izjava osoblja tog odjela i očitovanja dr. Fučkara, istaknuo je dr. Mavrić.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor riječkoga KBC-a razmatralo je okolnosti liječenja pokojne Monice Starčić na dvjema sjednicama početkom ovog mjeseca na temelju Pravilnika riječkoga KBC-a o radu i dužnostima Povjerenstva.

Monica Starčić (34) umrla je na Infektivnoj klinici "Fran Mihaljević" u Zagrebu prije mjesec i pol, a službeno nije potvrđeno je li umrla zbog sepse. U Zagreb je otišla polovicom veljače, a prije toga se liječila u Kliničkome bolničkom centru u Rijeci, na Odjelu za urologiju, zbog gnojenja ožiljaka od starih operacija (više od 20) kojima je bila podvrgnuta nakon prometne nesreće prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije smrti Monica Starčić poslala je pismo, objavljeno u emisiji HTV-a "Latinici", u kojemu stoji da je za vrijeme liječenja u riječkome KBC-u nekoliko puta davala darove djelatnicima Bolnice i donosila im hranu, te da je dala mito od tisuću eura dr. Željku Fučkaru.

Opovrgavajući danas navode bivše pacijentice, predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor riječkoga KBC-a dr. Žarko Mavrić je rekao da je Monica Starčić hranu u bolnicu donosila samoinicijativno, da je djelatnicima Odjela to bilo mučno i da to od nje nitko nije tražio. O navodnim darovima djelatnicima KBC-a Povjerenstvo nije doznalo ništa, istaknuo je dr. Mavrić.

Povjerenstvo će svoje izvješće predati ravnatelju riječkoga KBC-a, koji će odlučiti o daljnjim postupcima.

(Hina) dsil sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara