Požar prijeti Los Angelesu

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

U POŽARU koji je izbio 50 kilometara od Los Angelesa evakuirano je 400 osoba. U borbu protiv vatrene stihije poslano je 600 vatrogasaca, osam zrakoplova za gašenje požara iz zraka i četiri helikoptera.

Vjetar koji puše brzinom većom od 80 km na sat uzrokovao je štetu više od 8.000 hektara površine. Gradske vlasti u velikoj su brizi jer se požar širi velikom brzinom i opasano se približava Los Angelesu. Predstavnik vatrogasaca Tom Krusche izjavio je kako se "vatra zbog velikog vjetra i suhog tla širi nevjerojatnom brzinom".

Dvoje vatrogasaca lakše je ozlijeđeno, a daljni razvoj ovisi o smjeru i jačini vjetra, dodao je. Ovo je četvrti požar u Kaliforniji koji se dogodio u kratkom vremenu, a posljedica toga je veliki toplinski val vrućine u kojem su se temperature dignule iznad 37 stupnjeva Celzijevih, prenosi CNN.

Požar koji se dogodio 26. kolovoza u blizini Los Angelesa uništio je rekordnih 160.000 hektara zemlje i to je kalifornijski proračun stajalo približno 100 milijuna dolara, a u požaru je poginulo nekoliko vatrogasaca te su mnogobrojni tamošnji stanovnici ostali bez svojih domova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara